Je ziet heel veel mensen ofwel dik ingepakt ofwel met bijna geen kleren aan hardlopen. Wat is nu een goede outfit om verantwoord hard te lopen? Allereerst moet de outfit gemaakt zijn van lichtgewicht materialen. Het is onverstandig om te gaan hardlopen met warme dikke kleding aan. Je gaat dan heel erg zweten en als je niet genoeg drinkt loop je het risico tot oververhitting of uitdroging.

Laagjes of niet

Laagjes hebben een isolerende werking, daardoor kun je het heel snel warm krijgen. Je kunt daarom beter kiezen voor kleding die redelijk aansluitend aan het lichaam is. Als je gaat lopen terwijl het hard waait, kun je het beste beginnen met de wind van voor. Daarmee voorkom je dat je aan het eind te snel afkoelt, bij tegenwind heb je het sneller koud.

Sokken en schoenen

Goed zittende sokken zijn essentieel! Ten eerste voorkomt dat blaren en je gaat niet schuiven in je schoenen. Zorg voor goed verende schoenen die ademen. Mocht je natte sokken of schoenen krijgen door zweet of regen, verwissel ze dan zo snel mogelijk. Dat voorkomt wrijving aan je voeten en dus blaren en andere ongemakken.

Follow Carly Wantzing’s board Hardlopen on Pinterest.