Het najaar is alweer begonnen en voor hardlopers die in de herfst en winter buiten willen rennen is het belangrijk om zich goed voor te bereiden. Hieronder vind je drie zaken die absoluut niet in je uitrusting mogen ontbreken.

1.       Stevige schoenen met veel grip

In het najaar zijn stevige schoenen met veel grip een echte must. De schoenen moeten je voeten goede ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat je voeten warm blijven tijdens het sporten. Daarnaast kan het in de wintermaanden glad zijn, waardoor schoenen met extra grip goed van pas kunnen komen.

2.       Hardloopsokken

Hardloopsokken zijn in de winter ook geen overbodige luxe. Ze zorgen er niet alleen voor dat je voeten warm blijven, maar bieden ook ondersteuning aan de voet op de punten waar dat nodig is. Met een combinatie van een goede schoen en een goede sok kom je in de winter al een heel eind en kunnen blessures voorkomen worden.

adiViz-23.       Reflecterend materiaal

De laatste must-have die we hier geven is een kledingstuk met reflecterend materiaal. Je zou bijvoorbeeld een speciale reflecterende broek of een vest kunnen kopen, zodat auto’s en fietsers je ook in minder goed weer nog altijd eenvoudig kunnen zien tijdens het rennen.