Het fijne aan hardlopen, is dat je het overal kunt doen. Zo lang jij je hardloopschoenen maar aan hebt, ben je vrij om te gaan waar en wanneer je wilt. Bovendien kies je zelf of je alleen wilt lopen, met z’n tweeën gaat of de gezelligheid en motivatie van een grotere groep opzoekt. Je kunt hardlopen omdat je het leuk vindt en om gezond te blijven, maar natuurlijk ook om die ene sportieve prestatie te leveren.

Wat je motivatie ook is, gaan hardlopen is altijd goed. Wil je je run echter een bijzonder tintje meegeven? Neem dan deel aan één van deze vijf bijzondere hardloopevenementen verspreid door heel Nederland!

De Midzomernachtcross in het Amsterdamse Bos

Hardlopen op één van de langste nachten van het jaar; dat is natuurlijk een enorm leuke manier om te vieren dat de zomer is begonnen. Het kan met de Midzomernachtcross die op vrijdag 24 juni wordt gehouden in het Amsterdamse Bos.

Jong en oud is van harte welkom om mee te doen op één van de parcoursen. Jonge en beginnende lopers kunnen starten op de 2 kilometer en geoefende lopers hebben de keuze uit 5, 10 en 16 kilometer. Uiteraard zijn er op alle afstanden prijzen voor de snelste lopers.

5 bijzondere hardloopevenementen in Nederland

Foto: Roman Boed

De Stortemelk Halve Marathon op Vlieland

Weet jij een leukere manier dan al hardlopend Vlieland te ontdekken? Wij niet, in ieder geval! De Stortemelk Halve Marathon brengt je via een afwisselend parcours langs mooie plekken op dit Waddeneiland – door duinen, over het strand en door de bebouwde kom. En onderweg geniet je natuurlijk volop van de gezonde zeelucht!

De Stortemelk Halve Marathon wordt gehouden op 14 augustus. Voor wie de halve marathon niet ziet zitten, zijn er ook kortere afstanden van 5,5 en 10 kilometer. En neem gerust de kinderen mee, want voor hen is er een speciale jeugdloop van 2 kilometer.

5 bijzondere hardloopevenementen in Nederland

De Zeeuwse Obstacle Run in Goes

Voor wie hardlopen superleuk vindt, maar ook wel toe is aan een beetje uitdaging, is er de Zeeuwse Obstacle Run die op 3 september in Goes wordt gehouden. De naam zegt het eigenlijk al: dit is hardlopen met hindernissen!

Je kunt kiezen uit een parcours van 8 of 12 kilometer en je mag deze individueel, als koppel of met een team afleggen. Ook kinderen die een beetje uitdaging wel zien zitten, mogen van start. Zij kunnen zich helemaal uitleven tijdens de Kidsrun.

5 bijzondere hardloopevenementen in Nederland

The Colour Run in Utrecht

Dit jaar bestaat The Colour Run 5 jaar en dat gaat groots gevierd worden! Ben jij dus wel in voor een kleurrijk feestje, zorg dan dat je er op 11 september bij bent in Utrecht.

Zoals altijd loop je bij The Colour Run een afstand van 5 kilometer. Het gaat hierbij ook niet om de tijdsprestatie, maar om de unieke ervaring en het plezier dat je hebt tijdens het lopen ervan. Onderweg wordt je namelijk ondergedompeld in een zee van kleuren, zodat je in alle kleuren van de regenboog helemaal vrolijk bij de finish aankomt. En zeg nou zelf: dat wil je toch één keer in je leven meemaken?

5 bijzondere hardloopevenementen in Nederland

Foto: Global Panorama

De Devil’s Trail in de Drunense Duinen

De Devil’s Trail is een serie van uitdagende tochten die in bijzondere natuurgebieden in Nederland worden gehouden. De Devil’s Trail DAK Drunense Duinen wordt in het grootste stuifzandgebied van West-Europa gehouden: de Loonse en Drunense Duinen.

Mooi? Jazeker! Zwaar? Jazeker! Doen? Jazeker! Op zondag 16 oktober kun je starten op één van de volgende afstanden: 11, 22 of 33 kilometer. Alle parcoursen brengen je over bospaden en natuurlijk over de beruchte zandvlaktes. De minimum leeftijd om mee te mogen doen aan deze sportieve uitdaging is 12 jaar.